Δελτία τύπου

Αδιαφορία και επικίνδυνα παιχνίδια με την αποχέτευση

Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός, ότι η νέα διοίκηση του Δήμου αντί να έχει ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την άμεση κατασκευή του έργου της αποχέτευσης, αναλώνεται σε πρόχειρες, ανεύθυνες και επικίνδυνες δηλώσεις, σαν να βιάζεται να δημιουργήσει την εικόνα, ότι το έργο χάθηκε.

Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να θυμίσουμε τι ακριβώς είχε καταφέρει η προηγούμενη διοίκηση και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα.

Οφείλουμε δε, να καλέσουμε για μια ακόμη φορά τη σημερινή διοίκηση, έστω και τώρα, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την εξέλιξη του έργου, να κάνει το χρέος της, να έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΠΕ, Περιφέρεια Αττικής) και να αποδείξει ότι έχει τη θέληση αλλά και την ικανότητα να υλοποιήσει ένα ήδη εγκεκριμένο έργο.

Διαφορετικά, θα έχει την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για τη διαγραφή των όσων έχουμε πετύχει, για την απώλεια της χρηματοδότησης από τη νέα προγραμματική περίοδο, με τραγική συνέπεια τη μη υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε περισσότερα: Αδιαφορία και επικίνδυνα παιχνίδια με την αποχέτευση

Απαράδεκτη η αύξηση των δημοτικών τελών

Λίγοι μήνες πέρασαν από την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ο κ. Σωφρόνης δεσμευόταν ότι δε θα επιβάρυνε επιπροσθέτως τους δημότες μας και ήρθε η αύξηση φωτιά στα δημοτικά τέλη και κυρίως στα τέλη ύδρευσης.

Ερωτούμε τον κ. Δήμαρχο πολύ συγκεκριμένα :

Διαβάστε περισσότερα: Απαράδεκτη η αύξηση των δημοτικών τελών

Δήλωση - πρόσκληση του Μανώλη Τσαλικίδη: "Καλώ τον Γιώργο Σωφρόνη σε debate με τους πολίτες" - Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Κληθήκαμε μαζί με τον κ. Γιώργο Σοφρώνη σε κοινή τηλεοπτική συζήτηση, προκειμένου να αναλύσουμε τα προγράμματά μας και τις θέσεις για το Δήμο Σαρωνικού. Ο κ. Σοφρώνης στην αρχή αποδέχτηκε την πρόσκληση του δημοσιογράφου και μετά ακύρωσε τη συμμετοχή του επικαλούμενος λόγους υγείας.
Να του ευχηθώ καταρχήν περαστικά και να πω ότι είναι ευχάριστο που δε θεωρεί πια, τον μεταξύ μας διάλογο αποπροσανατολιστικό για τους πολίτες.

Στη βάση αυτή, του απευθύνω προσωπική πρόσκληση σε debate με τους πολίτες.
Τον  καλώ σήμερα στο όνομα της δημοκρατίας, της ενημέρωσης των δημοτών και του ανοικτού διαλόγου να αποδεχτεί την πρότασή μου για debate στο Δήμο μας.
Είμαστε πλέον οι δύο διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής και δεν υπάρχει κανένα άλλοθι άρνησης από τη μεριά του.

Άραγε τι θα κάνει ο κ. Σοφρώνης;
Θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την ασφάλεια που του προσφέρουν άλλα στελέχη του συνδυασμού του;

Την επομένη Κυριακή ψηφίζουμε για δήμαρχο και τις θέσεις που εκπροσωπεί.
Καλώ τον κ. Σοφρώνη να δώσουμε στους πολίτες μας αυτό που δικαιούνται:
πλήρη ενημέρωση για όλα, από τα πρόσωπα που διεκδικούν τη διαχείριση των σοβαρότατων ζητημάτων που θα απασχολήσουν τον Δήμο μας την επόμενη πενταετία.

Γιατί " Σαρωνικός5+ "

 

before selections

Γιατί "Μανώλης Τσαλικίδης" 
 (δείτε το φυλλάδιο online εδώ)

1. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

2. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους δημότες και τις ενότητες του Δήμου μας, χωρίς τοπικισμούς και διαφορετικές ταχύτητες.

3. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι όλοι αυτοί που έβλαψαν τον τόπο σου, σήμερα ορέγονται σαν αρπακτικά την εξουσία.

4. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η λύση δεν είναι το ρουσφέτι για λίγους και κολλητούς, αλλά η ανάπτυξη με θέσεις εργασίας για όλους τους δημότες.

5. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ο Δήμος πρέπει να είναι αλληλέγγυος στην κρίση και να μην ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική πρόνοια και το νερό.

6. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η παραλία μας είναι η δυνατότητα της ανάπτυξής μας και όχι το φιλέτο για να κερδίσουν μόνον τα ιδιωτικά συμφέροντα.

7. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ σε ένα μοντέλο διοίκησης που ζητά τη συμμετοχή των πολιτών και δεν αποφασίζει για σένα χωρίς εσένα.

8. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ο νέος και η νέα δεν πρέπει να απουσιάζουν από τα κέντρα που αποφασίζουν για τη ζωή τους.

9. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η ζωή του τόπου μας πρέπει να πά- ψει να ορίζεται από τα φέουδα, πρέπει να αποτοξινωθεί από τις απειλές και τους εκβιασμούς.

10. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι τελείωσε ο χρόνος που θυμώνουμε αλλά μένουμε απαθείς και ξεκινά ο χρόνος που συμμετέχουμε ενεργά.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί " Σαρωνικός5+ "

Δήλωση του Μανώλη Τσαλικίδη για τα εκλογικά αποτελεσματα της Ά Κυριακής - Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

"Χτες, με τη ψήφο των συμπολιτών μας ο Σαρωνικός 5+ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο Δήμο μας, ενώ το τελικό αποτέλεσμα  θα κριθεί την επόμενη  Κυριακή.
Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και υπογραμμίζουμε ότι αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και πιο δυναμικά.

Στις 25 Μαίου διακυβεύονται πολλά  :
H ανάπτυξη με στόχους τις ανάγκες των δημοτών μας και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας
Η τύχη του παραλιακού μας μετώπου έναντι των σχεδίων ξεπουλήματός της
Η κοινωνική προστασία των συμπολιτών μας με ασπίδα το Δήμο μας
Η άμεση προώθηση των υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων και υποδομών με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Η ισότιμη αντιμετώπιση των μονάδων του Δήμου μας

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία ώστε να  αναδείξουμε Δημοτική Αρχή ανάχωμα στην επιδρομή των αρπακτικών συμφερόντων που ορέγονται την παραλία μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε μια ευρεία συμπαράταξη, ώστε η νέα διοίκηση να μην έχει κορμό τις επικίνδυνες δυνάμεις του χτες, οι οποίες επανακάμπτουν στο παραλιακό μέτωπο και θα το καταστήσουν φέουδο προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Τα δημόσια αγαθά μας, ο ίδιος ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης απειλούνται και φέρουμε όλοι την ακέραιη ευθύνη να τα υπερασπιστούμε.

Ο Σαρωνικός 5+ απευθύνει ευρύ κάλεσμα για τη συγκρότηση μετώπου με σημεία αιχμής τα κρίσιμα διακυβεύματα της επόμενης ημέρας."

Σελίδα 1 από 4

Go to top